Az alapítványok munkatársainak több mint 1000 pályázatból kellett azt a 100 hátrányos helyzetű gyermeket, illetve családot kiválasztani, amely részére nagy segítséget jelent egy használt számítógép.

A pályázatok az egész országból érkeztek, így a számítógépek kiosztása folyamatos, hiszen az elszállítást minden esetben meg kell oldani. A számítógépek kiosztása szeptember elején kezdődött, és várhatóan október végéig tart. A szerencsés pályázókkal az alapítvány munkatársai a pályázatban megadott elérhetőségeken veszik fel a kapcsolatot.

A számítógépekről: használt, de még sokáig használható, Pentium I-IV közötti felszereltségű, monitorral, billentyűzettel, és egérrel ellátott konfigurációk. Az összeállított hardver és szoftver ideális tanulásra, és az informatikai vonalon való fejlődésre.

A sok rászoruló jelentkező miatt a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány folyamatosan várja olyan vállalkozások, magánszemélyek jelentkezését, akik egy, vagy több használt számítógép (periféria) felajánlásával tudják a programot támogatni. Így újabb hátrányos helyzetű gyermekek kaphatnak számítógépet.

Az alapítvány köszöni a programot támogató magánszemélyeknek, és vállalkozásoknak, hogy segítségükkel idén is megvalósulhatott családok számára esélyegyenlőséget segítő támogatói program.