„A Soros-hálózat budapesti konferenciájára akkor is van pénz, ha semmire sincs pénz” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Szánthó Miklós.

Hirdetés

Az Alapjogokért Központ főigazgatójának ismertetése szerint a főváros ismét a Budapest Forum keretében látja vendégül a hírhedt spekuláns szervezeteit és a hozzá nagyon közel álló alapítványokat, NGO-kat, policy-aktorokat és személyeket. A Budapest Forum – melynek első, 2021-es alkalma Karácsony később elszállt miniszterelnök-jelölti kampányának nyitórendezvénye volt – nem más, mint egy Soros-közeli seregszemle – írta.

Soros konferenciájára van közpénz

Az Alapjogokért Központ főigazgatója megjegyezte, egy ilyen seregszemle sok pénzbe kerül. Globális konferenciát tető alá hozni nem kis költség, az előadók utaztatása és elszállásolása tetemes pénzbe kerül. Hozzátette, Karácsony Gergely főpolgármestersége egy panaszáradat.

Hiszen Budapest első embere, és egyébként nagy legitimitással megválasztott vezetője a legkevésbé sem a városvezetés rejtelmeiben és praktikáiban merült el az utóbbi években, hanem a kontrollt vesztett siránkozásban. Szánthó Miklós ismertetése szerint a rendezvény partnere a CEU Democracy Institute, valamint a Márki-Zay Péternek milliárdos, míg Karácsonynak több száz milliós, rejtélyes kampánytámogatást nyújtó Action for Democracy.

A teljes cikk IDE kattintva tekinthető meg.

Korábban írtuk