Hirdetés

Szánthó Miklós szombat este beszédet tartott a Conservative Political Action Conference-en (Konzervatív Politikai Akció Konferencia, CPAC) az egyesült államokbeli Orlandóban – ismerteti cikkében a 888.hu.

Az Alapjogokért Központ igazgatójával egy blokkban szólalt fel az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) elnökasszonya, Giorgia Meloni is. Szintén szombaton lépett a legnagyobb amerikai konzervatív politikai rendezvény színpadára Rick Scott, Florida állam jelenlegi szenátora és korábbi kormányzója, a szenátusi republikánusok ügyvivő testületének elnöke, valamint Louisiana szenátora, John Kennedy és Bill Hagerty szenátor Tennessee állam képviseletében. A napot pedig a CPAC főszónoka, az Egyesült Államok előző elnöke, Donald Trump zárta.

A szabadság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy nemzet nagyot tudjon alkotni és fel tudjon emelkedni. Ezért lehet az, hogy a magyarnak – ahogy az amerikai népnek is – elsődleges a szabadság – kezdte beszédét Szánthó Miklós, majd arra emlékeztette az egybegyűlteket, hogy Magyarország történelmi megpróbáltatások egész sorát állta ki a szabadság védelmében. „Tatárok, iszlám hódítók, Habsburgok, bolsevikok – egy közös volt bennük: el akarták foglalni az országunkat, el akarták venni szabadságunkat. De mi ezt sosem hagytuk” – hangsúlyozta.

Az Alapjogokért Központ igazgatója arra is emlékeztetett, „a történelem során a keresztény gyökereire, nemzeti kultúrájára, államiságára büszke Magyarországnak sokszor kellett a szabadságért és az igazságért az elnyomó hatalmak ellen küzdenie. Hosszú és sötét évtizedeket éltünk kommunista diktatúrában.”

„Magyarországon a saját bőrünkön tapasztaltuk és tapasztaljuk meg most is, milyen az, amikor a szélsőségek összeérnek, akik ezt ma már annyira nyíltan teszik, hogy a soron következő magyarországi választásokon a kommunisták a fasisztákkal is összefognak, hogy nálunk is megteremthessék a nyílt társadalmat”

– mondta Szánthó Miklós Márki-Zay Péter szavaira utalva.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a tét ma is a szabadság védelmezése, hiszen a posztmodern baloldal a szó fogalmi értelme ellen intézett frontális támadást, és megkísérli önmaga ellentétévé silányítani azt. Úgy vélekedett, „a progresszívek átfogó támadásba lendültek mindaz ellen, ami valaha fontos volt számunkra.”

„Zászlókat égetnek és kitörlik az emlékezetünkből a történelmünk nagyjait, akikre joggal lehetünk büszkék. Legújabban már azt a szabadságot is el akarják venni a szülőktől, hogy úgy nevelhessék a gyerekeiket, ahogyan ők szeretnék”

– fejtette ki beszédében Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ igazgatója emlékeztette a közönséget, hogy Magyarországon április 3-án az országgyűlési választások mellett gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelynek tétje épp az, hogy a magyar szülők a jövőben is saját belátásuk szerint alakíthassák gyermekeik világnézetét.

Szánthó Miklós egyértelművé tette, hogy kik azok, akik a valós nyugati értékek aláaknázásán munkálkodnak:

„A nyílt társadalom hálózata és az általuk befolyásolt nemzetközi szervezetek, a liberális fősodratú média, és mondjuk ki nyíltan: Soros György és szövetségesei azok, akik meg akarják roppantani a nemzeti identitást, fel akarják számolni a határokat, és meg akarják szüntetni az állami szuverenitást.”

Szánthó Miklós kijelentette,

„Magyarország, ahogy az elmúlt ezer évben, most is megvédi a határait, nemet mond az európai szuperbirodalomra, kiáll az Isten, haza, család hármas egysége mellett, és hamarosan a gyermekvédelmi népszavazással nemet mondunk az agresszív szexuális propagandára és genderideológiára is.”

Az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatban Szánthó Miklós azt mondta, a béke az érdekünk a régióban, nem akarunk a háborús konfliktus részévé válni. „Számunkra a magyar emberek biztonsága az elsődleges” – jelentette ki.

Szánthó Miklós felszólalását azzal zárta, hogy tavasszal Budapestre érkezik a CPAC Hungary, amelyet március 25–26-án tartanak meg az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió közös szervezésében a Várkert Bazárban.

A teljes cikket a 888.hu oldalán, IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk