Szávay István lemond országgyűlési képviselői mandátumáról – jelentette be a jobbikos politikus Facebook-oldalán, a HírTV pedig újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra. 

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Mint ismeretes, a múlt héten a HírTV nyilvánosságra hozott egy botrányos hangfelvételt, amely szerint a jobbikos képviselő egy zsidó nő megverésével dicsekszik. Szávay István azt elismerte, hogy az ő hangja hallható a felvételen, álláspontja szerint az anyagot megvágták, azt ugyanakkor tagadta, hogy valóban megütött volna egy nőt. Szávay az esetet követően országgyűlési jegyzői és a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről már lemondott.

A továbbiakban is egy szabad, élhető és büszke Magyarországért küzdök majd, de már nem képviselőként. A mandátumomat pedig vissza szeretném adni annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt megkaptam, és akik felé hálával tartozom az elmúlt másfél évtizedért

– írta most Facebook-oldalán. Indoklásában többek között az szerepelt, hogy

Egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére és Magyarország kormányzására, ennek megvalósulását nem kívánom hátráltatni.

Amikor lemondtam parlamenti tisztségeimről, arányos felelősséget vállaltam mindazért, ami egy fél évvel ezelőtti,…

Gepostet von Szávay István am Montag, 3. Dezember 2018

Közben a HírTV újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra.

„Nemcsak az elnökválasztást, az alelnökválasztást is előre leoszthatták a Jobbikban. A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint Szávay István már órákkal a szavazás előtt tudta, kik lesznek az alelnökök és, hogy hányan fognak szavazni rájuk a májusi tisztújító kongresszuson” – írja a médium.

A hangfelvételt IDE kattintva hallgathatják meg.