Két- és négyezer forintért próbálták rávenni a szavazókat Kecskeméten az MSZP aktivistái arra, hogy a helyi jelöltjüket, Király Józsefet és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet támogassák az előválasztáson – írja cikkében a PestiSrácok.hu, Bodrozsán Alexandra momentumos politikus Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Hirdetés

SZAVAZATVÁSÁRLÁS ÉS ELŐVÁLASZTÁSI CSALÁS KECSKEMÉTEN!Szombaton a kecskeméti Szabadság téren az előválasztás során a…

Posted by Bodrozsán Alexandra on Monday, September 27, 2021

A politikus állítása szerint saját szemével tapasztalta, hogy szavazatvásárlás történik, és a szavazás tisztaságát biztosító delegáltak jelezték, hogy tömegével érkeztek egy közvetítő által odautaztatott szavazók a sátrakhoz. Bodrozsán Alexandra az esetekről készített felvételt eljuttatta az Országos Előválasztási Bizottsághoz, kérve, hogy előválasztási ellenfelét tiltsák el a további jogsértéstől, és a választási csalás miatt Király Józsefet a képviselőjelöltségtől léptessék vissza – olvasható a portálon.

Bodrozsán Alexandra és Király József is önkormányzati képviselő Kecskeméten, mindketten egyéni körzetben tudtak nyerni 2019-ben a megyeszékhelyen, ahol ugyanakkor a Fidesznek szűk többsége megmaradt a közgyűlésben. Király Józsefet az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd támogatja, míg Bodrozsán Alexandra mögé a DK, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Liberálisok sorakoztak fel.

A PestiSrácok.hu cikkében arról is beszámol, hogy mindeközben Ózdon is hasonló csalásról beszélnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében a nemrég a karlendítéséről elhíresült Farkas Péter Barnabást azzal vádolták meg, hogy szintén pénzt ajánl az ózdiaknak, szavazat ellenében. A bizonyítékként nyilvánosságra hozott videóból kiderül, hogy egy „szakállas ember” volt gyűjteni a szavazatokat. A felvétel alább tekinthető meg.

A PestiSrácok.hu cikke IDE KATTINTVA olvasható el.

Korábban írtuk