Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 12157 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2048547-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 100, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47291-re emelkedett. A gyógyultak száma 1962698, az aktív fertőzötteké 38558.

Jelenleg 978 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1641-en vannak.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

Azt írták, hogy a fertőzöttek száma a megelőző héthez viszonyítva tovább csökkent. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket változatlanul az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Korábban írtuk

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és nélküle is lehet menni.

A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.