Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

A közlemény szerint a koronavírus-járvány terjedésének lassításában kulcsszerepe van az egészségügyi rendszer helytállásának, az orvosok, ápolók és mentősök áldozatos munkájának.

A Századvég megvizsgálta, hogy a magyarok hogyan vélekednek a hazai egészségügynek a járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről.

Mint ismertették, a kutatás alapján a magyar társadalom hálás az egészségügyi dolgozóknak és elégedett a kialakult „szorongatott helyzetben” végzett munkájukkal. A megkérdezettek 84 százaléka fogalmazott meg pozitív véleményt a magyar egészségügy járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről, és csupán a 10 százalékuk helyezkedett „eltérő álláspontra”.

A Századvég felmérése szerint „politikai önbesorolás” alapján sem tapasztalható jelentős eltérés az említett kérdés megítélésében: a jobboldaliak 92, a középen állók 80 százaléka elismerően nyilatkozik a magyar egészségügy és az egészségügyi dolgozók teljesítményéről, ezzel szemben a 4, illetve 13 százalékuk elégedetlen. A baloldali szavazók körében ez az arány 75 és 18 százalék.