Az összes megkérdezett mindössze 12 százaléka támogatja az MSZP-t – derül ki a Forsense és a Századvég legfrissebb felméréséből. A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága jelenleg 66 százalékon áll, az MSZP-é 26 százalékos értéket mutat. Az SZDSZ tábora már alig mérhető.

A Fidesz támogatottsága nem változott november óta, az összes megkérdezett 28 százaléka voksolna rá, míg az MSZP szavazóinak köre 12 százalék, ami 2 százalékponttal kevesebb az egy hónappal ezelőtti felméréshez viszonyítva – derül ki a Forsense és a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Az MSZP-tábor csökkenése a biztos szavazó pártválasztók körében is erőviszony-módosulást eredményezett, a Fidesz támogatottsága 5 százalékponttal emelkedett ebben a körben, s jelenleg 66 százalékon áll, az MSZP-é pedig 2 százalékpontot csökkent, s így most 26 százalékos értéket mutat.

Az MDF támogatottsága decemberben is eléri a biztos szavazó pártválasztók körében az 5 százalékot, az SZDSZ tábora viszont most már itt is alig mérhető (1 százalék).

A Forsense és a Századvég közös választáskutatási programjának decemberi adatfelvétele szerint a lakosság általános Közérzet Indexe (KI) továbbra is a november első felében tapasztalt 25 pontos mélyponton áll.

(MNO)