Több mint ötven zenei és hagyományőrző, valamint tudományos-ismeretterjesztő programon keresztül mutatják be a magyarság legősibb hagyományait, emellett a magyarság őseire, Árpád vezérre és Attila hun fejedelemre is emlékeznek a 3. Ősök napja elnevezésű hagyományőrző találkozón a bugaci pusztán augusztus 14. és 16. között – közölte a Magyar-Turán Alapítvány hétfőn az MTI-vel.A közlemény szerint a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző rendezvényének számító Ősök napja főbb programjait – kiállítások, seregszemle, és kézműves vásár – szakemberek, köztük történészek, régészek és néprajzkutatók készítik elő, a megvalósításban pedig a legkiválóbb magyar hagyományőrző csoportok vesznek részt. Különös hangsúlyt fektetnek a keleti lovas harcmodor és lovas hagyományok bemutatására, emellett számos programmal kifejezetten a családosoknak, gyerekeknek szeretnének kedveskedni.

A találkozónak a helyszínen felállított több mint száz jurtából álló és a honfoglalás korát idéző nomád tábor ad otthont, a rendezvényre több napra kilátogató érdeklődők a közelben kialakított kempingben szállhatnak meg.

A Magyar-Turán Alapítvány szervezésében megvalósuló „pártok és politikai nézetek fölött álló” háromnapos eseményre, amelynek fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, több mint 100 ezer embert várnak – áll a közleményben.

MTI