Hirdetés

Idén június közepéig az Országos Rendőrfőkapitányság közlése szerint a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon több mint 230 esetben támadták meg az erőszakos illegális migránsok a magyar honvédeket, rendőröket, fegyveres biztonsági őröket. Ezek a támadások közel 30 rendőrnek okoztak sérülést, és több mint 120 esetben esett kár rendőrségi és honvédségi járművekben, esetenként több millió forintot is meghaladóan.

Január elején Harkán egy Ausztria felé tartó embercsempészautó sofőrje el akarta gázolni a járművet megállítani igyekvő rendőrt, akinek járőrtársa lőfegyver használatával, több lövéssel tette üzemképtelenné az autót. Néhány nappal később Ruzsa térségében egy honvédet akart halálra gázolni egy csempész, itt is lőfegyverhasználatra került sor. Január 17-én Monyorókeréknél egy moldáv embercsempész az osztrák rendőrökre lőtt rá, a tettest Körmenden fogták el.

Fotó: képernyőkép

Az illegális migránsok többségét a műszaki határzárnál feltartóztatják, illetve visszakísérik a határhoz, de sokat kapnak el az ország egész területén Ásotthalom és Mórahalom térségétől Budapestig, Szekszárdtól Sopronig, Szombathelytől Esztergomig.

Korábban írtuk

Mindebből kitűnik, hogy az illegális migráció jelentette súlyos fenyegetés nemhogy nem múlik, hanem egyre nő, nem csak a fokozódó erőszakosság miatt, hanem azért is, mert tavaly már több idegent rögzített a statisztika, mint a megelőző öt évben, vagyis 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban összesen. 2021. december 31-én 116 749 migráns ostromolta hazánk határait, idén a jelenlegi folyamatokkal számolva akár a 200 ezret is elérheti ez a szám, hiszen tegnap, vagyis az év felénél már 100 ezernél járt a statisztika – tavaly november 14-én lépte át ezt a mennyiséget a számláló. Ráadásul hónapról hónapra emelkedik az illegális migránsok száma, májusban már 23 ezer fölött járt egyetlen hónapban, és a napi adatok ismeretében várhatóan júniusi mennyiség ezt is meghaladja, jelenleg ugyanis a 18 ezret közelíti az e havi mérleg, az éves összesítés tegnap éjfélig pedig 100 366 idegen.