Fotó: koronavírus.gov.hu
Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: 813 818-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 074-re, a gyógyultaké 778 258-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 5486. Kórházban 210 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 1955-en vannak, a mintavételek száma 6 640 890.

A delta vírusmutáns több európai országban és Magyarországon is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. Ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Hangsúlyozták, hogy a betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb – hívták fel a figyelmet.

Jelezték azt is, hogy a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, de annak sem késő, aki még nem tett így. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.

Ugyancsak az oltás felvételére kérik a még beoltatlan egyetemi hallgatókat és oktatókat.

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten, de az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.

Emlékeztettek arra is, hogy lezárult a nemzeti konzultáció, amely a járvány utáni élet fontos kérdéseiről szólt. A kérdőíveket 1,191 millióan küldték vissza, az eredményeket a kormány a szokásos módon ismerteti majd.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (146 080) és Pest megyében (112 937) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 962), Győr-Moson-Sopron (44 724) és Hajdú-Bihar megye (42 773). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 850 fertőzöttel.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma
Korábban írtuk