Fotó: MTI/Kallos Bea, archív
Gyurcsány Ferenc és Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke
Hirdetés

Mint a Magyar Nemzet portálján olvasható: a NAV tavaly év elején indított nyomozást,

mégpedig különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A Mediaworks Hírcentrum úgy értesült: a hatóság nyomozóit a szervezet adóigazgatási munkatársai értesítették arról, hogy az Oltalom adóügyei nincsenek rendben.

„A büntetőeljárásban szükségessé vált bizonyos okiratok felkutatása és lefoglalása, a nyomozók ezért keresték fel hétfőn az Oltalom Dankó utcai irodáit, helyiségeit” – olvasható a cikkben.

Bár az adóhatóság további információkat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el, de több részlet is ismertté vált. Például azt maga az Oltalom Karitatív Egyesület tudatta tavaly a közösségi médiában, hogy a NAV 246 millió forintot követel tőlük, legnagyobb részt járuléktartozás miatt.

„A Mediaworks Hírcentruma más forrásból úgy értesült, hogy Iványi Gáborék negyedmilliárdos tartozása a bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett, másképpen mondva az Oltalom nem fizette be munkavállalói után maradéktalanul a járulékot. Ezzel viszont nemcsak a közkasszát érhette kár, hanem adott esetben az egyes alkalmazottakat is. Ilyen esetben a munkáltató szabályszegésétől függően veszélybe kerülhet az érintett munkavállalók egészségügyi ellátása, ahogy gondok adódhatnak a nyugdíjuk körül is” – világít rá a Magyar Nemzetben megjelent cikk.

A NAV az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a feketefoglalkoztatás felszámolására, így jelentős hatósági figyelem irányul azokra a munkáltatókra, amelyek nem jelentik be alkalmazottaikat, vagy a közterheket nem fizetik meg megfelelően.

Korábban írtuk