Demeter Márta véleménye szerint a kormány „bűnözői logikán szerveződő tevékenységet végez”.

A Fidesz lebontotta az ország biztonsági rendszerét; a kormányt inkompetencia jellemzi, mert csak a politikai lojalitás számít a biztonsági szervezetekben – hangoztatta Demeter Márta. Konzultációs ívekkel védik meg az országot? – firtatta napirend előtt a szociból lmp-ssé vált képviselő. Szerinte a kormány jelöl ki álellenségeket, miközben a valódi veszélyekkel nem foglalkozik.

Hozzátette: a kormány adja el az ország szuverenitását, árusítja ki egy szűk kör anyagi hasznáért az ország biztonságát. Ez a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat – mondta. Bírálta a letelepedési kötvényeket, szóvá tette az orosz befolyásszerzést és azt tudakolta, a honvédség most felállítandó lovas szakaszaival védik meg a kibertámadásoktól az országot.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, ma Magyarország nemzetközileg is elismerten az EU és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben azt ígérték, helyreállítják a rendet az országban, és ennek érdekében ma hétezerrel több rendőr van. Hozzátette: a migrációs veszély megjelenésekor 2015-ben azonnal cselekedtek.

A letelepedési kötvényről azt mondta, az azt megvásárlók négyszeres szűrőn estek át. Visszautasította azt, hogy Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A miniszterelnök a nemzetbiztonság legfontosabb garanciája – mutatott rá.

MTI, demokrata.hu