Fekete-Győr András meglepő módon még saját bevallása szerint is szemfényvesztéssel kezdi pártja kampányát.

Kampánynyitóra készül a Momentum, ahol Fekete-Győr András a tervek szerint sosem látott trükköt mutat majd be. A Momentum elnöke maga kecsegtette az alábbi sorokkal híveit Facebook-oldalán:

Egyszerre lépek majd színpadra Budapesten és Szegeden egy tökéletes trükknek köszönhetően. A szemfényvesztés helyszíne: Budapest, Dürer rendezvényház. Gyertek, mert ilyen még nem történt Magyarországon! #ábrákádábrá

– szellemeskedett az országgyűlésbe vágyó Fegyőr. Szombaton indul a Momentum választási kampánya, a párt kampánynyitó rendezvényén pedig Fekete-Győr András a trükközésen túl még évet is értékel. (A párt Facebook-oldalán hologramos vetítésre utalnak, alighanem így oldják majd meg, hogy Fegyőr sudár alakjában a fővárosban és Szegeden egyaránt gyönyörködhessenek – már akiknek erre van igényük.)

A lánglelkű fiatal képében tetszelgő politikus bejegyzésében egyúttal Orbán Viktor és társai „pofán verése” kapcsán nosztalgiázott: 

Február 17-e a 266.151 olimpiai népszavazási aláírás leadásának, Orbán&Co pofánverésének évfordulója, egyben az országgyűlési választási kampány startnapja.

A Momentum elnöke egy buzdítónak szánt, de inkább nosztalgikusra sikerült videóval is készült a várva várt kampányra, amelyben az álomgyilkos alakulat rövid, dicstelen történetét foglalja össze:

Pontosan egy évvel ezelőtt 266 151 aláírást adtunk le együtt, közösen. Dávid legyőzte Góliátot. És elindultunk, hogy aztán május 1-jén az Európához tartozunk tüntetésen több mint tízezren üzenjük a rendszernek: nem félünk tőlük. Nyár végén az Európamenettel a város tetejére jöttünk együtt, közösségként, új erőként. (…) Azóta is szakadatlanul dolgozunk: kint vagyunk az utcán, a pultokban, ha esik, ha fúj. És még mindig van feljebb. Egy év alatt mindezt elértük. (…) Merítsetek erőt ebből, ezekből, mert most olyan dobásra készülünk, ami sokkal nagyobb lesz, mint az összes eddigi bármi. Végre egy év kemény munkája után lesz, ki képviseljen minket. Most jön a hajrá, gyertek!

Április8

Most jön a hajrá, gyertek!

Gepostet von Fekete-Győr András am Freitag, 16. Februar 2018

Fegyőr szerint tehát még mindig van feljebb, ám a számok mást mutatnak. Legújabb, csütörtöki tüntikézésükre optimista becslések szerint is mindössze 100-150 embert sikerült kicsődíteniük Budapesten. Ennek ellenére a demonstráción szónokló portréját az alábbi szöveggel osztotta meg a politikus:

Nagyon szeretünk tömegmegmozdulásokat tartani, mert közösségben erősek és hangosak vagyunk, egyénenként gyengék és halkak.

Fegyőr számára immáron a száz fő is tömegnek számít? Szemfényvesztés ez a javából, ám mindez nem a szombati kampánynyitón vette kezdetét. 

-EN-