Mint mondta: „Ha valahol, hát Tápén egészen bizonyosan megértésre és együttérzésre számíthatnak azok az emberek, akiknek otthonai romba dőltek, eddigi munkás életük eredménye pedig egy szempillantás alatt odaveszett az elmúlt napok árvizeiben.”

A kérés megértésre talált, a kezdeményezők és rászorulók nem csalódtak Tápéban.

A Heller Ödön Művelődési Ház előcsarnokában kihelyezett üvegládába péntek délutántól vasárnap estig összesen 47.950 Ft gyűlt össze. Ezt az összeget a szervezők a gyűjtést követően kerek 50.000 forintra egészítették ki. A kezdeményezők úgy látták, hogy a legjobb megoldás az, ha közvetlenül nyújtanak segítséget az árvíz sújtotta kistelepülések valamelyikének. Nem volt könnyű a választás, mivel szívszorítóan hosszú a bajba jutott falvak, kisvárosok listája.

Közös döntés alapján végül arra jutottak, hogy az összegyűlt 50.000 forintot a 4300 lelkes Szendrő kisváros árvízkárosultjainak megsegítésére fordítják.

Az összeget a Rendezvényház Non-profit Kft. utalja át a Szendrői Önkormányzat honlapján megadott bankszámlaszámra:

11734080-15348166

Juhász Gyula önkormányzati képviselő telefonon tájékoztatta a gyűjtés eredményéről és a szervezők döntéséről Szaniszló Jánost Szendrő város polgármesterét.