A Molnár Dixiland Band és Illényi Katica koncertje nyitja meg a programsorozatot. Ugyanaznap este a Madách Színház viszi színre a Macskák című Webber-musicalt, amelynek kuriózumaként a kismacska szerepében Csöllei Katát, a mosonmagyaróvári Ujhelyi iskola balettos növendékét láthatja a közönség – mondta Reményi-Szokoli Mónika, a rendező Flesch Károly Nonprofit Kft. munkatársa az MTI-nek.

Másnap, augusztus 20-án az ünnepi misét követően a Szent István-szobornál tartja a város a Szent István-napi megemlékezést, majd a Pro Urbe-díjakat adják át. A nap folyamán helyi és vendég fúvószenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt, majd a Makám Zenekar, Presser Gábor és Rúzsa Magdi, valamint a Republic együttes ad koncertet. A Republic produkciónak minden bizonnyal különleges hangulatot ad majd, hogy az Ujhelyi iskola kórusa egy színpadon lép fel a profi muzsikusokkal – tette hozzá Reményi-Szokoli Mónika.

Az ünnepi program tűzijátékkal és utcabállal ér véget, utóbbin a Bergendy Szalonzenekar zenél.

A szabadtéri fesztivál helyszíne a Szent István Király út mosoni szakasza lesz. A mosoni városrész az idén nagyszabású beruházások színhelye. A rendezvény idején már látszanak az építkezések eredményei: a megszépülő mosoni belváros, a felújított Fehér Ló Közösségi Ház és a megújuló gabonaraktár, amely különleges kiállításnak ad majd otthont.

A háromnapos program Rákász Gergely orgonakoncertjével zárul augusztus 21-én a Nepomuki Szent János Plébániatemplomban.

A rendezők bíznak benne, hogy az idén is hasonló érdeklődés kíséri a nyári fesztivált mint tavaly, amikor több mint 15 ezer érdeklődő vett részt a programokon.

(MTI)