A liberális párt elnöke közölte: pártja továbbra is hajlandó beállni egy hiteles jelölt mögé. A tárgyalásoknak nem szabott újabb határidőt az SZDSZ elnöke, aki az előre hozott választást utolsó megoldásnak tartja.

Másként gondolja Szent-Iványi István, az SZDSZ tárgyalódelegációjának tagja. A köztelevízió reggeli műsorában ő úgy nyilatkozott: ma már el kell dőlnie, hogy mi fog történni, ha nem találnak megfelelő miniszterelnök-jelöltet, mert ezt most már nagyon sokáig húzni nem lehet.

A politikus hangsúlyozta: nemcsak a kormányfői székben, a kulcspozíciókban is változást akarnak, mert egy álmegoldásnál az előre hozott választás is jobb.

Előrehozott választást sürget a Reformszövetség három tagja

Jobb lenne ha előrehozott választásokat tartanának, nehogy a következő év a tétlenség és a szavazatmaximálás jegyében teljen – közölték. Vizi E. Szilveszter szerint kulcskérdés, hogy olyan kormánya lesz-e az országnak, amely vissza tudja állítani a bizalmat.

Előrehozott választást sürget az MDF is

Az előrehozott választást tartaná a jelenlegi helyzetben a jobb megoldásnak az MDF-es Herényi Károly. A politikus a köztévé reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy ez most már kezd komédiává fajulni. Szerinte itt nem a válság kezeléséről, hanem a kormányzati problémák megoldásáról, miniszterelnök-váltásról van szó, de úgy tűnik, hogy ez sem sikerül – mondta az MDF-es Herényi Károly.

(hírTV, MR)