A beruházás két jelentős elemének munkálatai már befejeződtek. A kör és a hullámmedence gépészeti felújítása megtörtént, így a két medencét a napokban már feltöltötték és a látogatók rendelkezésére áll. A kerékpárút rekonstrukciója június végén fejeződött be, ennek köszönhetően a biciklisek, illetve a gyalogosok használatba vehetik a megújult és kiszélesített aszfaltot. A kerékpárutat a felújításon túl közvilágítással is ellátták a szakemberek.

A fürdő energetikai központjának, a hidroforgépház rekonstrukciója szintén jó ütemben zajlik. Az uszoda mellett található területen folyamatosan épül az új wellness részleg és az új beléptetőrész, továbbá az uszoda belső, közösségi terének kialakítása is szépen halad. A beruházás minden területen az ütemtervnek megfelelően zajlik. A fürdő fejlesztését az elkövetkezendő hetekben is nagy erőkkel fogják végezni a kivitelező cég szakemberei. „Az előttünk álló hetekben az egyik legfontosabb feladat a hidroforgépház belső munkálatainak folytatása lesz, továbbá az uszoda épületében lévő gyógymedencék felújítása mellett kiegészítő munkákat kell végrehajtanunk. Ezek között szerepel többek között a nyílászárók cseréje, a légszűrőrendszer felfüggesztésének megerősítése, valamint az álmennyezet beépítése, emellett a belső medencék rekonstrukciós munkálatai szintén folytatódnak majd.” – emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő vezetője.

A felújítás ellenére sokan látogatják a fürdőt, igaz az elmúlt év hasonló időszakához képest, mintegy 15-20%-kal kevesebb vendég érkezett eddig a Zsóryba. A visszaesés egyébiránt országos tendencia, mely többek között az elmúlt hónapok rossz időjárásának tudható be. A rekonstrukciós munkálatok végrehajtását azonban többségében kedvezően fogadják a vendégek, mindössze néhány esetben okozott kellemetlenséget a látogatóknak.