Az ünnepélyes megnyitót szeptember 7-én 17.30 órakor tartják Fazekas Sándor agrárminiszter és Monsieur Renée Roudaut, Franciaország Magyarországi Nagykövete közreműködésével. 19.30-kor nyitókoncertet ad a Csík Zenekar.

Az öt napon át tartó rendezvényen fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és az Etnoé, a Benkó Dixileand Band, a Hot Jazz Band, az Orosz Zoltán Quartett, az eMeRTon díjas Borbély Műhely, Micheller Myrtill és zenekara, Pál István Szalonna és bandája, a Vivat Bacchus Énekegyüttes, a Bartók Béla Férfikar és Farkas Sándor bárzongorista.

A hagyományokat folytatva szeptember 10., szombat a népzene és néptánc gála napja. A látványos szüreti felvonuláshoz kapcsolódóan, 13.00 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót. Az ünnepi áldomás szövegét Szarka Tamás mondja el, a zenét hozzá Szarka Gyula és zenekara biztosítja. 15.00 órától a fesztiválszínpadon: a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás.

Díszvendég: Franciaország.

Lesz borbíráló tréning, Fesztivál bora választás, Kreatív Gyereksarok, pezsgőlovag avatás, születésnapi torta, Kocc.pont, Meglepetés.pont, az első 25 ezer vendég meglepetés ajándékot kap, azok a fiatalok, akik a fesztivál ideje – szeptember 7-11. között – töltik be a 20. életévüket ingyen jöhetnek be a Borfesztiválra.