A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál idén még több árnyékos sátorhellyel, új fesztiválhelyszínnel, bor- és gasztroélményekkel várja a látogatókat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaz határában lévő helyszínen.

„Aki a sátor hűse helyett az ágyából indulna, hogy meghallgassa az olasz Helia, a Kerekes Band vagy a Foreign Beggars koncertjeit, az bőven talál még szállást a környéken” – olvasható a rendezvény tájékoztatójában.

A vonatok már a hétvégén megteltek fesztiválhangulattal: a hegyaljások ugyanis szeretik felfedezni a táj különleges élővilágát, a pincék hűsét, a gazdák borait, Tokaj város szépségét vagy az evezést a Tiszán és a Bodrogon. A régió „legjavát” azonban mégiscsak a fesztiválon lehet megkóstolni. A szabolcsi pálinkafőzők, hegyaljai borászok, a lángossütők már nagyban készülődnek, hogy megvendégeljék a fesztiválozókat. A legújabb helyszínen, az MR2 Furmint Klubban a legfinomabb fröccsök és a világzene mellett Veiszer Alinda, Lévai Balázs, irodalom, web 2.0 és közélet is várja a hegyaljásokat.

Idén a Ladytron, a Slayer, a Kosheen és a Guano Apes mellett fellép az olasz Helia is. Új zenei stílussal ismerkedhetnek meg azok, akik csütörtökön Nathan „Flutebox” Lee koncertjét választják. A folytatásban pedig a Foreign Beggars tagjai gondoskodnak a hiphopos, dubstepes hangulatról, de a szlovák Konflikt is extrával készül a rendezvényre.

Ha pedig valaki nem sátorban, inkább kőházban gyűjtene erőt a koncertekre, őket a környékbeli településeken, többek között Bodrogkeresztúr, Rakamaz, Szegilong, Erdőbénye, Nyíregyháza és Miskolc szálláshelyein várják. A fesztiválra ezekről a településekről egy kellemes sétával, biciklin, de a fesztiválozókra szabott, kedvezményes viteldíjú Hegy’ taxival is gyorsan el lehet jutni.

(MTI)