Kubatov Iván csak részben ismerte el bűnösségét a bíróságon. A 12. rendű vádlott állítása szerint bűnszervezetben elkövetett csalásról nem volt tudomása. Kubatov Ivánról azonban a másodrendű vádlott korábban azt állította: 10 százalékos sikerdíjért dolgozott. Lados István szerint emellett Kubatov elkérte az általa kiállított fiktív számlák áfáját is. Lados most azt is vallotta, hogy a nagyobb értékű pályázatok utólagos lepapírozásánál Zuschlag nem kért számlákat a jánoshalmi vállalkozótól.

Ártatlanságát hangsúlyozta a per nyolcadrendű vádlottja is. A jól menő grafikai céget vezető Vámosi Zsolt azt vallotta: egy szerelmi kaland miatt bonyolódott a Zuschlag-ügybe, de egyébként undorodik a mutyizástól és állítja, hogy valaki más írt alá nevében egy pályázatot.

A nyolcadrendű vádlott elmesélte, hogy a rengeteg munka miatt a magánélete tönkrement, ezért 2000-ben ismét elment egy ifjú szocialisták által szervezett balatoni táborba, ahol végül Zuschlagot is megismerte. Vámosi szerint Zuschlag János aljas módon becsapta őt azzal, hogy felkérte egy állami pénzeket lenyúló alapítvány tiszteletbeli elnökének. Ennek azonban ellentmondanak az elsőrendű vádlottal folytatott lehallgatott telefonbeszélgetései

Vámosi Zsolt azt mondta: azért nem fordult a hatóságokhoz, mert félt, hogy Zuschlag – jó szocialista kapcsolataira építve – ráuszítja cégeire az APEH-et. A per december 9-én további vádlottak kihallgatásával folytatódik.

(hírTV)