Fotó: képernyőkép
Hirdetés

A levélben a gödi önkormányzat két alpolgármestere és két képviselője komoly vádakat fogalmaztak meg a velük szövetségben lévő, tavaly ősszel megválasztott momentumos polgármesterrel, a 31 éves Balogh Csabával szemben. A levelet az LMP-s alpolgármester, Fülöp Zoltán, a jobbikos Hives Gábor, a DK-s alpolgármester, Lőrincz László, valamint a szintén DK-s Szilágyi László írta alá.

A levélhez mellékeltek még egy „bűnlistát” is az egymás ellen forduló balliberális képviselők, olyan ügyekről, amelyekben szerintük a momentumos polgármester jogsértést követett el. A levél írói szerint szerződéshamisítási kísérlet, a képviselő-testület megtévesztése, hivatali visszaélés és jogellenes felmentés vonatkozásában is gyanús lehet Balogh Csaba tevékenysége.

Az a cikk alapján nem egyértelmű, hogy az ellenzéki képviselők milyen megoldást is várnak pontosan pártjaik vezetésétől. Feltételezhetően arra számítanak, a „panaszlevél” hatására a pártközpontjaik majd elérik a Momentum vezetésénél, hogy a polgármester hozzon nekik tetsző döntéseket vagy mondjon le. Az viszont biztosnak tűnik, hogy ha nem rendeződik az ellenzéki pártok közötti vita, akkor akár kisebbségbe is kerülhet a balliberális oldal a gödi önkormányzat képviselő-testületében.

A levél írói a súlyos vádak mellett még azt is nehezményezik, hogy feltételezésük szerint a momentumos polgármester inkább a fideszes alpolgármesterrel kívánna együtt dolgozni a jövőben, azaz a kormánypárttal szövetkezne. 

A 24.hu egy névtelen helyi forrásra hivatkozva ugyanakkor azt közli, hogy a balliberális pártok közötti háború egyebek mellett azért robbanhatott ki, mert a momentumos polgármester kérés ellenére sem akart egy szomszéd település DK-s politikusának szerepet biztosítani a gödi közéletben.