Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő sérelmére Budapesten – közölte a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-vel.

Fotó: ShutterStock.com

Üveges Andrea tájékoztatása szerint a férfi vasárnap hajnalban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a későbbi sértettel, aki előtt görög állampolgárnak adta ki magát. Kezdetben a nő beleegyezésével szexuális kapcsolatot létesített vele, de egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett egyértelműen visszavonta a beleegyezését. Kérte a gyanúsítottat, hogy fejezze be tevékenységét, ő azonban a nő akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.

A szír férfinak nincs Magyarországon bejelentett lakó- vagy tartózkodási helye, személyi körülményei rendezetlenek, a terhére rótt bűncselekmény pedig kiemelkedő tárgyi súlyú – írta Üveges Andrea, hozzátéve: a kerületi ügyészség álláspontja szerint mindezek alapján csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható a gyanúsított részvétele az eljárásban, ezért előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozták, amivel a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett.

A végzés nem jogerős, a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja le – olvasható a közleményben.

MTI