Hirdetés

„Többször is szexuálisan zaklatta László Imre, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje az egyik női beosztottját, egy orvosnőt 2012 környékén” – írja az Origo, akit az érintett hölgy keresett meg. 

A portálnak, illetve a TV2-nek is nyilatkozó orvosnő arról beszélt, hogy 2012-ben került kapcsolatba László Imrével, amikor beosztottja lett az akkor orvos-igazgatói pozícióban lévő DK-s politikusnak egy magánklinikán.

– Ez egy hosszabb folyamat volt. Én ugye messze dolgoztam a központtól, László néha kijött hozzánk, ahogy mondta, ellenőrizni – idézi az Origo. – Éreztette, valamit akar tőlem, többször hozzáért a kezemhez. Egyre egyértelműbbé tette, valami mást is akar.

A nő elmondása szerint ezután valóban rossz irányba fordultak a dolgok: egy alkalommal, amikor be kellett mennie László Imre szobájába, a férfi lehúzta előtte a sliccét, elővette a nemi szervét és arra kérte, simogassa meg. Ő persze nemet mondott. Kevés emberrel osztotta meg a megalázó történetet, közöttük volt az asszisztense.

Egy másik esetben pedig László kulcsra zárta az ajtót, amikor kettesben maradtak egy irodában és „azonnal rátámadt, az asztalán akarta megerőszakolni” – írja az Origo. Az asszony nem hagyta magát, ellökte a férfit, aki az üvegajtónak esett. A történtek után elhagyta a magánklinikát. A teljes írás itt olvasható.

Szerdán a TV2 épülete előtt tiltakozott és petíciót adott át a televíziónak Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és több ellenzéki politikustársa, mert a csatorna előző esti hírműsorában egy nő azt állította, hogy László Imre korábban szexuálisan zaklatta és meg akarta erőszakolni. Karácsony Gergely közölte, hogy este fél hatra a televízió épülete elé hívják a szimpatizánsaikat.

László Imre nyomatékosan állította, hogy a Tények hazudik, az ellene felhozott vádak közül pedig semmi sem igaz. Bejelentette, hogy az ügyben sajtó- és polgári pert is indít a csatorna ellen, valamint büntetőfeljelentést tesz.