Fotó: vadhajtasok.hu
A fotókon kitakartuk az arcot
Hirdetés

A nő hosszasan írt arról, hogyan került kapcsolatba a Gyurcsány-párt frakciószóvivőjével. Olyan fotókat is csatolt a levélhez, amelyeken állítása szerint Gréczy látható hiányos öltözetben.

Az Origo összefoglalója szerint a nő a következőket írta a DK-s politikussal való megismerkedéséről:

  • 2015 májusában egy Székesfehérváron megrendezett gyereknapi rendezvényen találkoztak először;
  • A politikus odament hozzá és barátnőjéhez, 20 percnyi beszélgetés után elkérte a telefonszámát. „A legnagyobb ledöbbenésemre Zsolt megkérdezte, hogy megadom-e a telefonszámomat, mert nagyon szimpatikus vagyok neki, és szívesen folytatná a beszélgetést” – írta.
  • Visszautasította a kérést, mondván, keresse meg inkább személyesen.
  • Ezután elváltak útjaik, Gréczy azonban pár nappal később bejelölte a Facebookon.
  • Úgy döntött, visszaigazolja a jelölést, ami után Gréczy egyből írt neki egy levelet, arról érdeklődve, van-e valakije.
  • Az üzenetben a DK-s politikus küldött egy fotót is, és arról faggatta őt, hogy szerinte hogyan néz ki, bejön-e neki, és lefeküdne-e vele.

„Ezen a ponton megszakadt a történet ismertetése, azonban a levélíró folytatást ígért” – írta az Origo.

A nő állításait négy fotóval támasztotta alá, az egyiken az látható, amint Gyurcsány Ferenc szóvivője alsónadrágban és zakóban pózol, a másikon ingben, nadrág nélkül. (A fotókon mi takartuk ki az arcot.) A Vadhajtások cikkéből kiderül, két ennél jóval intimebb kép is van, ezeken azonban nem látszik arc, így nem lehet tudni, valóban Gréczy Zsolt szerepel-e rajtuk.

Nem ez az első eset, hogy a DK-s politikust zaklatással vádolták meg. Korábban Zsoldos Gábor zenész nyílt levélben fordult a nyilvánossághoz, mert állítása szerint Gréczy évek óta levelekkel zaklatja a párját. Gréczy Zsolt akkor a Facebookon cáfolta a vádat.

„Természetesen van arról véleményem, hogy valaki kiírja a magánéleti problémáját a közösségi oldalára. (…) Arról is van véleményem, hogy ha valaki, aki kitesz egy ilyen, másokat rosszhírbe hozó posztot a Facebookra, azt pár óra múlva – ezzel elismerve a hibát – törli a bejegyzést. (…) Végül pedig álljon itt egy rövid közlemény, amelynek közzétételére az állítólag zaklatott hölgy jogosított fel: »Jogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy Gréczy Zsolt engem sohasem zaklatott. Erre a köztünk levő kizárólagos barátsági viszony alapján sem kerülhetett sor soha. F. Zsófia« (…) Ezzel a közleménnyel magamat tisztázottnak tekintem az »ügyben«.”

A múlt héten Palányi Nóra, a Mi Hazánk parlamenti munkatársa nevét és arcát felvállalva mondta azt, hogy a politikus „elkezdte zaklatni”, üzeneteket küldött neki („Qqcs, ne rettegj már ennyire”; „Tetszik a kűrruhád” – írta egyebek mellett), találkozni akart vele. A PestiSrácok cikkére a Demokratikus Koalíció közleményben reagált.

„A tények magukért beszélnek: nem egyoldalú üzenetekről van szó, hanem egy teljesen hétköznapi, pár üzenetváltásból álló párbeszédről, ráadásul minden szexuális tartalom nélkül. Gréczy Zsoltnál megvan a teljes beszélgetés, amit fel is fogunk használni a bíróságon. A Demokratikus Koalíció minden létező jogi eszközzel fellép a lejáratás ellen és pert indít rágalmazás miatt” – írták a közleményben.

A legfrissebb vádra Gréczy az Indexnek azt nyilatkozta: „aljas rágalom, szemenszedett hazugság minden állítás, és ezt be is fogja bizonyítani”. A képekkel kapcsolatban „büntetőfeljelentést tesz, és az eljárás feladata lesz majd, hogy az igazságot kiderítse”.