Az augusztus 9-től 14-ig nyitva tartó sátor délelőtt 11 órától és délután fél öttől magyar sikerfilmekkel várja az érdeklődőket – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség MTI-hez eljuttatott közleményében. A látogatók többek között Bárdos Kristóffal, a MixGar zenei szavazati lista kitalálójával, Kumin Ferenc politológussal, Kollányi Péter többszörösen díjazott fiatal fotóssal és Hüttner Csaba kajak-kenu utánpótlás szövetségi kapitánnyal, illetve többszörös kenu világbajnokkal vitathatják meg a fiatalokat foglalkoztató témákat.

A pódiumbeszélgetésekbe a sátor vendégei is bekapcsolódhatnak, akik kész edzéstervekkel, saját kiretusált fényképükkel és erőpróbán szerzett élményekkel gazdagodhatnak. A zenéről a MixGar fog gondoskodni, úgy alakítva a lejátszási listát, hogy az a sátorban tartózkodók ízléséhez igazodjon.

Augusztus 12-én, pénteken a Hétszőlő pincészet tokaji borvidékről származó büszkeségei kerülnek terítékre a Civil Szigeten felállított sátorban. A látogatókat ezenkívül blueboxfotózás, a sportrajongókat ergométer, kenulapát és kenutérdeplő, míg a passzív sportolást előnyben részesítő betérőket csocsóbajnokság várja. A napi kvízkérdésekre helyesen válaszolók között esténként az MR2 színpadán – a nagykoncert előtt – sorsolnak ki nyereményeket.

A „Mire pályázhatok?” információs pontban a látogatók átfogó tájékoztatást kaphatnak a pályázati lehetőségekről. Az Új Széchenyi Terv eredményeit ismertető kérdőívek kitöltésével logós ajándékokat lehet nyerni. Az érdeklődők a Sziget – Új Széchenyi Terv sátor Facebook oldalát is felkereshetik, ahol az első ötszáz „lájkoló” között egy heti bérletet és további nyereményeket sorsolnak ki a szervezők.

(MTI)