Fotó: MTI, archív
Fotó: MTI, archív
Hirdetés

Nem lehet olyan politikai vita, amikor a megválasztott miniszterelnököt ilyen méltatlan helyzetbe lehet hozni, nem lehet a politikai kultúra része, amikor obszcén feliratokat írnak ki – szögezte le.

Hangsúlyozta: egyetlen európai országban sem megengedhető, de az Európai Parlament kultúrájától is idegen az, amit Hadházy Ákos tett. Ezt a szabályok ismertetésével is alátámasztotta.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Hadházy Ákos tette eltörpül amellett, hogy vállaltan nem jár be az Országgyűlésbe. Szerinte ezért szigorítani kell a fegyelmi passzusokat, amelyhez támogatást kért. Érdeknek nevezte, hogy Hadházy Ákos távozzon a parlamentből.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette: egyetlen párt egyetlen képviselője sem mert még olyan hangnemet megütni a parlamentben, mint Hadházy Ákos, ez a rendszerváltás óta példátlan. Nehezményezte, hogy a trágárság ráadásul nem hirtelen felindulásból fakadt, felkészült arra.

Sorolta a példákat, amikor baloldaliak megsértették a Ház méltóságát, vagy képviselőségükre hivatkozva törtek be a televízióba – emlékeztetett.

Hadházy Ákos még 2017-ben is arról beszélt, hogy ha nem lesz kormányváltás, csak a forradalom jöhet. Az ő kis forradalma most útszéli stílusban zajlik – jegyezte meg.