Hirdetés

Szijjártó Péter hozzátette: „a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak”. A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár – mint írta – „feltette a régi lemezt” és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban – amikor külügyi államtitkárként dolgozott -, sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral. „Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja” – fogalmazott, hozzátéve: „ez a mai napig így van”.

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek – írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, „ami után nem lehet nem megszólalni”. Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

Korábban írtuk