François-Philippe Champagne

Az imént egyeztettem telefonon François-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel, akivel még akkor alakítottunk ki jó barátságot, amikor a külkereskedelmi területet felügyelte. Az elmúlt hónapokban kiváló együttműködés jött létre közöttünk állampolgáraink hazajuttatása terén: Kanada 53 magyarnak segítette a hazautazását, mi pedig 45 kanadai állampolgárt reptettünk vissza az észak-amerikai mentesítő járatainkon. Egyetértettünk abban, hogy sem a világgazdaságban, sem a világpolitikában nem lesz semmi olyan, mint korábban volt. Le kell vonni a világjárvány tanulságait, köztük azt, hogy a stratégiai iparágakban muszáj elegendő kapacitással rendelkezni ahhoz, hogy ne váljunk védtelenné az ilyen nehéz helyzetekben. Kanada szoros szövetségesünk a NATO-ban, ezért támogatni fogjuk Kanada pályázatát az ENSZ Biztonsági Tanácsába.Szépen alakul a gazdasági együttműködésünk is: kereskedelmi forgalmunk az év első két hónapjában 29%-kal növekedett és örömtelien pozitívak a Kanada és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi megállapodás első tapasztalatai is.

Gepostet von Szijjártó Péter am Dienstag, 12. Mai 2020
Hirdetés

François-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel történt telefonos egyeztetése kapcsán Szijjártó Péter közölte: az elmúlt hónapokban kiváló együttműködés jött létre a két ország között állampolgáraik hazajuttatása terén. Kanada 53 magyarnak segítette a hazautazását, Magyarország pedig 45 kanadai állampolgárnak.

„Egyetértettünk abban, hogy sem a világgazdaságban, sem a világpolitikában nem lesz semmi olyan, mint korábban volt. Le kell vonni a világjárvány tanulságait, köztük azt, hogy a stratégiai iparágakban muszáj elegendő kapacitással rendelkezni ahhoz, hogy ne váljunk védtelenné az ilyen nehéz helyzetekben” – írta a magyar külügyminiszter.

Hozzátette: Kanada Magyarország szoros szövetségese a NATO-ban, ezért támogatni fogja Kanada pályázatát az ENSZ Biztonsági Tanácsába.

Korábban írtuk

„Szépen alakul” a két ország közti gazdasági együttműködés is: kereskedelmi forgalmunk az év első két hónapjában 29 százalékkal nőtt és „örömtelien pozitívak” a Kanada és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi megállapodás első tapasztalatai is – írta Facebook-posztjában a magyar külügyminiszter.