A miniszter kiemelte: Magyarország történetének legnagyobb repatriálási akciójában végzett munkájukért harminchárom külügyminisztériumi dolgozó vehetett át elismerést a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Hirdetés
Kollégák a frontvonalban

Kollégák a frontvonalban

Gepostet von Szijjártó Péter am Freitag, 10. Juli 2020

Hangsúlyozta: a minisztérium az elmúlt hónapokban 11 073 olyan magyar állampolgár hazajutását segítette, akik a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedtek.

Közölte: az elmúlt időben a minisztériumnak rendkívüli helyzetekkel kellett szembenéznie, és a munkatársaknak is rendkívüli rugalmasságról kellett tanúbizonyságot tenni. Nélkülük ma nem lehetne azt mondani, hogy minden bajba került magyar hazajutott – tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy vélte, a járványnak azonban még koránt sincs vége, és a minisztérium továbbra is a „frontvonalon” fog harcolni a nemzetközi kihívások ellen.

Korábban írtuk

Azt mondta: ha „a második vagy ki tudja, hányadik hullám is felveti a fejét, akkor is nyilvánvaló lesz, hogy nekünk mi a kötelességünk, minden magyar embert biztonságban, minden magyar embert itthon kell tudnunk”.