RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS: magyar-német futballmérkőzés

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, June 23, 2021
Hirdetés
❗️Nem szabad felülni a provokációnak❗️

❗️Nem szabad felülni a provokációnak❗️

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, June 23, 2021

Szijjártó Péter szerda délutáni, a Facebook-oldalán közzétett videójában azt kérte a magyar szurkolóktól, hogy „ne üljenek fel” az esetleges provokációknak.

Kiemelte: a konzuloknak az a munkájuk, hogy szükség esetén megadják a segítséget a külföldön tartózkodó állampolgároknak. Elmondta: a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerda esti mérkőzésével kapcsolatban folyamatos tájékoztatásra utasította a müncheni főkonzulátus munkatársait.

A miniszter felhívta a magyar állampolgárok figyelmét, hogy akinek konzuli segítségre van szüksége, hívja a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő, ügyeleti telefonszámát, amely megtalálható a munchen.mfa.gov.hu oldalon.

Elmondta: konzuljaiknak szerdán már több esetben közbe kellett avatkozniuk. Kétszer is megállítottak egy 53 magyar szurkolót szállító buszt, egyszer a vámhatóság, egyszer a rendőrség. Csak a konzulok „határozott fellépésére” engedték tovább az autóbuszt, egyszer körülbelül kétórás várakozást követően – ismertette Szijjártó Péter.

Korábban írtuk

A miniszter közölte azt is: a bajor hatóságok értesítése szerint tűzvédelmi okból nem fogják engedélyezni a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba. A bajor hatóságok azt is tudatták, hogy az arénához való vonulást sem engedélyezik.

Szijjártó Péter azt is elmondta: vannak információik arról, hogy a mérkőzés során esetleg provokációk történhetnek. A miniszter arra kérte a magyar szurkolókat, hogy ezeknek ne üljenek fel.

Szijjártó Péter videója végén mindenkinek jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.