Kijev, indulás 🛫

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, January 26, 2021
Hirdetés

A külgazdasági és külügyminiszter ma ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával találkozik Kijevben, hogy megvitassák, hogyan lehetne megállítani a negatív folyamatokat a két ország kapcsolatában.

A látogatást megelőző napon több kárpátaljai magyar képviselet, szervezet kapott durva fenyegető üzenetet, amelyben azt írták:

„Mi, ukrajnai hazafiak közöljük veletek, hogy amennyiben külügyminiszteretek, Szijjártó Péter Ukrajnába utazik, cselekedni fogunk. Elfáradtunk azt szemlélni, ahogyan Magyarország megpróbálja elvenni a területünket. Cselekedni fogunk. Szélsőségesen keményen. Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni.”

Szijjártó Péter szerda reggeli videójában kitért erre is:

Korábban írtuk

„Nyilvánvalóan nem hagyhatjuk, hogy ilyen szélsőséges alakok határozzák meg azokat a törekvéseinket, amelyek a határon túli magyarok érdekét és az ukrán-magyar kétoldalú kapcsolatok javítását irányozzák elő. Remélem, az ukrán hatóságok teszik majd a dolgukat és megvédik a Kárpátalján élő magyarságot, és érvényt szereznek a jogállamiságnak és a biztonsági követelményeknek.”