Fotó: facebook.com/Szijjártó Péter
Hirdetés

Magyarország hozzászokott „az ilyen verbális agresszióhoz, a liberális főáramlat részéről érkező támadásokhoz” – mondta a külügyminiszter. Aláhúzta: az említett törvény a gyermekek és szüleik védelmét szolgálja.

Magyarországot és Lengyelországot addig fogják támadni, amíg a nemzeti érdekekről gondoskodnak, megvalósítják a keresztény értékeken alapuló politikát, amíg a család és annak hagyományos felfogása a kormánypolitika lényeges eleme lesz – közölte.

Szerinte az ilyen támadások semmilyen racionális érvelésre nem támaszkodnak, azzal viszont megmagyarázhatók, hogy „valaki meg akarja fosztani hatalmuktól az utolsó olyan kormányokat, amelyek szembe mennek a nemzetközi liberális főáramlattal”.

A lengyel és a magyar kormány azon kevesek közé tartoznak az Európai Unióban, amelyek még értik a konzervatív értékeket, a nemzeti érdeket, és hagyományos módon értelmezik a család intézményét. A főáramlat ezt nem tudja elfogadni, amint azt sem, hogy a két kormánynak igaza volt, amikor elutasította a menekültelosztási kvótákat – mondta a miniszter.

Korábban írtuk

Szijjártó Péter közölte, hogy a NATO afganisztáni csapatkivonását követően az Európára nehezedő bevándorlási nyomás ismét erősödni fog.