Hirdetés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a külügyminiszter arra kérte az embereket, hogy szavazzanak a békére az EP-választáson. A háborúból való kimaradás, Magyarország megvédése csak akkor lehetséges, ha mindenki elmegy vasárnap, és a békére szavaz, amelynek a neve Fidesz.

„Elmegyünk mindenkihez, hogy elmondjuk, most háború és béke kérdésében mondhatnak véleményt, hozhatnak döntést a magyar emberek” – közölte.

„Körülöttünk világháborús, sőt atomháborús készülődés zajlik. Hallhatjuk és láthatjuk egymás után az egyre őrültebb nyugat-európai, amerikai nyilatkozatokat” – hangsúlyozta.

„És nem hagyhatjuk, hogy minket is belenyomjanak a háborúba, nem hagyhatjuk, hogy világháborúba, nukleáris háborúba sodorják Európát és benne Magyarországot” – húzta alá.

Korábban írtuk

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a háborúból való kimaradásnak, Magyarország megvédésének egyetlen módja van: vasárnap mindenkinek ott kell lennie.

„Arra kérem önöket, hogy vegyenek részt az európai parlamenti választáson, és szavazzanak a békére. A béke színe a narancs, a béke neve a Fidesz” – mondta.

„És ezt holnap, az Egymillió Találkozás Napján az aktivistáink, politikusaink és támogatóink mindenkinek el fogják mondani” – fűzte hozzá.