A politikus, aki korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító, tárca nélküli miniszter volt, közölte, hogy ugyanolyan munkaszerződést kapott, mint amilyet elődje az MNV-nél. Az alapfizetéshez a társaság gazdálkodásának eredményességétől függő prémium is adódhat, mértékéről azonban még nincs döntés – tette hozzá.

A lap kérdésére Szilvásy elmondta: a kormányváltás során győzködték, hogy vállalja el az oktatási államtitkárságot, és többen arra is biztatták, hogy „akarjon” miniszter maradni, ám számára nyilvánvaló volt, hogy nem lesz a kabinet tagja. Ezt Bajnai Gordonnal már akkor tisztázta, amikor a politikus még csak miniszterelnök-jelölt volt.

Döntése mögött részben családi okok állnak (tavalyelőtt kisfia született). Szilvásy György ennél is fontosabb oknak nevezte, hogy a hazugságokra, látszatokra épített durva támadások nagyon mélyen érintették, az emberek elhitték, hogy olyan, amilyennek a fideszes politikusok és apologétáik beállítják, így személye nagyon terhelte volna az új kormányt.

(hirado.hu/Népszabadság)