Fotó: facebook/képernyőkép
Hirdetés

A Századvég Alapítvány elemzője szerint Gyurcsány Ferenc személye megkerülhetetlen a baloldalon, és az előválasztás várhatóan legitimálni fogja azon törekvését, hogy pártja legyen a legerősebb balliberális politikai erő a Parlamentben a 2022-es választás után.

A Századvég Alapítvány elemzője szerint az előválasztási jelöltállítás alapján megfigyelhető, hogy az egyes pártok számára le vannak osztva a szerepek.

– A Momentum elsősorban a fiatalok hangján szólal meg, mert az a feladata, hogy becsatornázza a fiatal szavazókat a baloldali összefogásba. A Jobbik elnöke azokhoz a választókhoz szól, akik a harsány politikai viták kedvelői. Az MSZP a nosztalgia húrján pendül, az LMP és a Párbeszéd pedig a zöld politika híveinek szavazatáért küzd – állapítja meg Konstanczer Tamás, hozzátéve:

a Gyurcsány-szövetségben mindegyik párt rendelkezik egy előre meghatározott szólammal, amelynek összehangolt célja, hogy közös üzenetük a társadalom lehető legszélesebb rétegeihez eljusson, majd a szavazatok egy listára gyűjtésével megteremtsék a kormányváltás esélyét.

A teljes elemzést ide kattintva olvashatják el.

Korábban írtuk