Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadja a Karmelita kolostorban 2023. március 17-én. II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője (b), József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője (j), valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője (b3) köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.

II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője, József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.

Hirdetés

A természeti katasztrófa Törökországban és Szíria északi részében is súlyos károkat okozott emberéletben és anyagilag egyaránt.

A sajtófőnök emlékeztetett: a Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria észak-keleti részén fognak szétosztani.

Korábban írtuk