A civil mozgalom szervezői arra kérik a társadalmi szervezeteket, a szakszervezeteket és a politikai csoportosulásokat, hogy kiegyensúlyozott, konstruktív szellemben vegyenek részt a tanácskozáson. Támogassák a tervben, ami jó, és bírálják, ami nem áll a dolgozó, alkotó társadalmi többség érdekében.

Első reagálásukban az MSZF szervezői a nemzetgazdaság talpra állítására irányuló ígéretes kezdeményezésnek nevezték a Széchenyi-tervet, mert a kormány a foglalkoztatás növelését jelölte meg legfontosabb céljának. Ugyanakkor felhívták a figyelmet a terv néhány olyan részére, amely akadályozhatja a cél elérését. Kifogásolták, hogy a terv megkerüli a lakhatási jog alkotmányba iktatásának kérdését, és nem ad választ arra sem, hogyan kívánják korlátozni a külföldi tőke hazai kiváltságait, a közpénzből nekik nyújtott kedvezményeket.

Az MSZF szervezői azt tervezik, hogy a Szociális Kerekasztalon elhangzó javaslatokat csokorba gyűjtik, és eljuttatják Orbán Viktor miniszterelnöknek, jelezvén, hogy a társadalom igényt tart a folyamatos véleménynyilvánításra a közvetlen demokrácia szellemében.