Fotó: MTI/Rosta Tibor
Hirdetés

Tóth Bertalan egy a csongrádi megyeszékhely központjában szervezett kitelepülésnél tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP nagyon sokat dolgozott azért, hogy ez az esély meg legyen, hogy sikerüljön leváltani a „Fidesz helytartóit”. A MSZP ezért kötött szövetséget az ellenzéki pártokkal a fővárosban, a kerületekben és a megyei jogú városok zömében – tette hozzá.

Az együttműködés célja, hogy a településeken olyan önkormányzatok legyenek, melyek nem a központ által megrendelt ügyeket viszik, hanem az ott élő emberek érdekében tevékenykednek szolidárisan, demokratikusan, a fellépve a klímaváltozás ellen – hangsúlyozta a politikus.

Szeged – ahol 17 éve szocialista polgármester és az MSZP által szervezett szövetség irányítja a várost – a valódi önkormányzás mintája. Az MSZP arra szövetkezett az ellenzéki pártokkal, hogy minél több helyen legyen olyan légkör, olyan önkormányzás mint Szegeden – közölte a pártelnök.

Amennyiben október 13-án főpolgármestert ad és a fővárosban győz az ellenzék, képes megtörni „a Fidesz túlhatalmát”, „másnap új országra fogunk ébredni”. A Fidesz kormányzással szemben alternatívát bemutatva készülhet 2022-ra, hogy a szolidaritást, a szabadságot, a zöld politikát kormányprogrammá tegye – mondta Tóth Bertalan.

Szabó Sándor (MSZP) szegedi országgyűlési képviselő kifejtette, a város gazdasága dinamikusan növekszik, a munkanélküliség jóval az országos átlag alatti, és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest.

Az önkormányzat utakat, zöldterületeket, intézményeket újít föl, több mint kétmilliárd forintot fordít óvodaépületek rekonstrukciójára és ugyanennyit iskolák korszerűsítésére – tudatta a képviselő az MSZP megyei elnöki posztját is betöltő politikus.