Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, archív, illusztráció
Karácsony Gergely egy integrált játszóeszköz, egy pillangó libikóka ünnepélyes átadóján Zuglóban, a Nagybecskerek téri játszótéren 2015. október 8-án
Hirdetés

Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése. Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek. A gyerekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótereken a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás szerint – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban.

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte: a hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket. A Margitsziget és az Óbudai-sziget az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz – mondta akkor.

Korábban írtuk

A XII. kerületi önkormányzat pénteken, az MTI megkeresésére közölte, hogy ezen a hétvégén még nem változnak a jelenleg érvényben lévő rendelkezések a Hegyvidéken – így a népszerű kirándulóhelyen, Normafán sem.