Hirdetés

Fenyegeti és zsarolja az MSZP-sekből, jobbikosokból és LMP-sekből álló Tegyünk Szolnokért Egyesület potenciális jelöltjeit a DK – állítja a város jobbikos elnöke.

Szotyori-Lázár Zoltán a közösségi oldalán azt írta:

a Gyurcsány Ferenc vezette párt „nemrégiben” Szolnokra küldte az egyik országos alelnököt egy megyei vezetővel, akivel „szabályosan megfenyegetett több potenciá­lis jelöltet, hogy ha nem sorolnak be a DK csapatába, akkor jelöltet állítanak velük szemben, és egyébként is majd ők Budapestről, meg ki tudja még honnan, megmondják, ki lehet egyáltalán jelölt Szolnokon és ki nem”.

– A nyomás, a zsarolás azóta is állandó részükről – állítja a politikus.

A bejegyzésből kitűnik, hogy míg az MSZP, a Jobbik és az LMP már 2022 nyarán létrehozta a Tegyünk Szolnokért Egyesületet azzal a céllal, hogy a pártlogókat elrejtsék a választók elől, a DK és a Momentum ebben az összefogásban nem vesz részt. Ezt erősíti, hogy a városban nemcsak a Gyurcsány nélküli baloldal, hanem a DK is létrehozott egy civil szervezetet. A Magyar Nemzetnek a szolnoki közéletet jól ismerő egyik forrása azt állítja, a Gyurcsány-féle Agóra Egyesületet – melyet a bírósági adatok alapján ugyancsak tavaly nyáron alapítottak – a 2024-es önkormányzati választásra próbálják felépíteni: rendszeresen rendezvényeket szerveznek, amelyekre előadókat hívnak meg.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk