Burány Sándor, az egyszázalékos Párbeszéd frakciójában ülő szocialista politikus Kőbányán tartott sajtótájékoztatót „Mi az a sz*pófantom? – Mit tehetünk ellene„ címmel, amelyet élőben közvetített Facebook-oldalán. A politikus rögtön a téma közepébe vágott. Felidézte, hogy amikor néhány hónapja szóba hozta a parlamentben a fantomot (azt a férfit, aki orálisan kielégített egy alvó hajléktalant a tizedik kerületben), a témát értetlenség fogadta, ami megdöbbentette őt.

Képernyőfotó: Burány Sándor, Facebook

Burány Sándor szerint ez az eset jól példázza a kialakult droghelyzetet, amelyre szerinte sem a kormány, sem az önkormányzat, sem a rendőrség nem talált megoldást. A rendőrség egyébként elfogta a „fantomot”, ezt még a politikus is elmondta. Sőt, szerinte az esetek többségében a rendőrség elkapja az elkövetőket.

A kormány drogstratégiája megbukott – mondta Burány, akinek pártja (az ellenzéki szivárványkoalíció részeként) az országgyűlési választási kampányban Józsefvárosban azt a Győri Pétert támogatta, aki visszahozta volna az intravénás kábítószerek fogyasztását nem megoldó, hanem tulajdonképpen legitimáló tűcsereprogramot.

A politikus a kőbányai Hős utcai problémáról is beszélt, amely felszámolása érdekében a Fidesz-kormány tervez komoly lépést tenni, erről keretes írásunkban olvashatnak. Burány Sándor pártja, az MSZP nyolc év kormányzás alatt képtelen volt rendbetenni a környéket.

Mi az a szopófantom? Mit tehetünk ellene?

Gepostet von Burány Sándor am Sonntag, 30. September 2018
2,1 milliárd forinttal támogatja a kormány a Hős utcai telep felszámolását
A Bihari utca 8/c és a Hős utca 15/a és b alatti házakban, illetve azok környékén uralkodó élhetetlen és áldatlan állapotok felszámolásáért évek óta küzd a tizedik kerületi önkormányzat. Kovács Róbert polgármester dr. György István kormánymegbízottal és Révész Máriusz kormánybiztossal együttműködésben tavaly közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnöktől kért segítséget, és a kormány – látva és megértve a Hős utcai állapotok tarthatatlanságát – 2017 decemberében biztosította a szegregátum felszámolásához szükséges 2,1 milliárd forintot.