A nemzetközi vonatok közlekedésében az alábbi korlátozások és vonatelmaradások várhatók:

· Budapestről induló 15.25-kor Ceska Trebova –Prága között közlekedő vonat nem közlekedik, átszállási lehetőség Ceska Trebova állomáson Prága felé a Ceska Trebovából lehetséges, ami 21:13-kor Prágából indul.

· A Budapest-Keleti pályaudvarról 20:05-kor induló vonat Kúty (Jókút) –Berlin között nem közlekedik.

· A Berlinből 18:12-kor induló Metropol EuroNight Budapest között meghirdetett közvetlen kocsijai nem közlekednek.

· A Budapest-Keleti pályaudvarról 7:25-kor induló Bohuminba közlekedő Moravia EuroCity Kúty–Bohumin között nem közlekedik;

· A Bohuminból Budapest-Keleti pályaudvarra 14:46-kor induló Moravia EuroCity Bohumin–Kúty között nem közlekedik;

· A Budapest-Keleti pályaudvarról 11:25-kor Prágába induló Jaroslav Hasek Eurocity Kúty–Prága között nem közlekedik;

· A Prágából 9:39-kor induló, Budapest-Keleti pályaudvarra közlekedő Jaroslav Hasek Eurocity Prága–Kúty között nem közlekedik;

· A Budapest-Keleti pályaudvarról 15.25-kor Prágába induló Avala EuroCity Kúty–Prága között nem közlekedik;

· A Prágából 5:39-kor induló Budapest-Keleti pályaudvarra közlekedő Avala EuroCity Prága–Kúty között nem közlekedik;

· A Budapest-Keleti pályaudvarról 9:25-kor Berlinbe induló Hungaria Eurocity Kúty–Drezda között nem közlekedik;

· A Berlinből 6:48-kor induló Budapest-Keleti pályaudvarra közlekedő Hungaria Eurocity Drezda–Kúty között nem közlekedik;

· A Budapest-Keleti pályaudvarról 5.25-kor induló Jeszenszky János EuroCity Kúty–Drezda között nem közlekedik;

· A Hamburgból 8:16-kor Budapest-Keleti pályaudvarra induló Jeszenszky János EuroCity személyszállító vonat Drezda–Kúty között nem közlekedik.

· A Metropol EuroNight vonat, amely Berlinből 18:12-kor indul, Bad Schandau állomáson várakozik a sztrájk befejezésére, így kb. 140 perc késessel közlekedik Budapestre.

A Magyarországon váltott menetjegyeikkel az utasok a sztrájk miatt lemondhatnak az utazásról, és fel nem használási záradékkal ellátott menetjegyük, helybiztosításuk kezelési költség levonása nélküli visszatérítését kérhetik a nemzetközi jegykiadóhelyeken és ügyfélszolgálati központokban. A külföldön váltott menetjegyek fel nem használását, vagy részben történő fel nem használását az állomásokon igazoltatni kell, melyek visszatérítését a jegykiadó vasútnál lehet kezdeményezni.

Helybiztosítást tartalmazó ajánlatokkal, vagy vonathoz kötött ajánlatokkal ugyanazon vasutak vonalait érintő más vonatok is igénybe vehetők, a menetjegyen megjelölt naptól, vonattól eltérően, akár a sztrájkot követő napon is. A más vonatra érvényesítéssel azonban a biztos helyet a személyszállító vasúttársaság nem tudja garantálni.

Az utasok garantált helybiztosításra csak a rendelkezésre álló, – esetleg drágább ajánlatok figyelembe vételével számíthatnak, így ez esetben az eredeti menetjegy, helybiztosítás fel nem használását a vasúti szolgálati helyeken a visszatéríthetőség érdekében igazolni szükséges.

Az utasok a részletekről érdeklődhetnek a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán, a 06 40 49-49-49 telefonszámon.