Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Kövér László úgy fogalmazott: „olyan világot élünk”, amelyben szükség van arra, hogy a nemzedékek szövetséget kössenek egymással, meg kell erősíteni a nagyszülőket is magukba foglaló, tágabb értelemben vett családokat.

A kormányzat munkájáról elmondta, 2010-ben új fejezetet kellett kezdeni az ország életében, mivel nem mentek jól a dolgok, és egyre kevesebben hordozták egyre többek terheit.

„Mostanra elértük”, hogy gyakorlatilag mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar; csökkent az államadósság, az infláció, a megélhetés számos költsége, a gáz és az áram ára, és „az utolsó előtti helyen vagyunk az unióban” a rezsiköltségek tekintetében – sorolta az eredményeket a fideszes politikus.

Hozzátette, hogy a nemzeti jövedelem gyarapodása mellett növekszik a családok jövedelme, az átlagbérek és a nyugdíjak vásárlóértéke is harmadával nőtt.

A házelnök kiemelte, hogy a tágabb értelemben vett családpolitikához hozzátartozik a Nők 40 program, amely legfőképpen azt szorgalmazza, hogy a nagymamák 40 ledolgozott év után újra részt vehessenek a család életében.

Hangsúlyozta, a kormány a gazdasági növekedést figyelembe véve tud hozzájárulni a nyugdíjakhoz, és ezekben a napokban fogják kézbesíteni azt a 9000 forintos utalványt is, amelyet az energiaszámlákra lehet felhasználni.

A jelenlegi gazdasági növekedésben benne van a mai nyugdíjasok munkája is – mutatott rá Kövér László.