Vona Gábor tagadja, hogy bármiben megállapodtak volna a benzinkút mellett Szél Bernadettel.

Fotó: Péterfi Judit Facebook-oldala


Fotó: Péterfi Judit Facebook-oldala

A 888.hu beszámolója szerint Vona Gábor tagadja, hogy létrejött volna a „borsókúti paktum”, pedig minden jel arra mutat, hogy Simicska Lajos két pártja, a Jobbik és az LMP szövetségre lép egymással.

Az M3-as autópálya melletti borsókúti benzinkútnál lencsevégre kapott Vona-Szél találkozóra azért ilyen, akár összeesküvésekre is okot adó körülmények között került sor (a hivatalos álláspont szerint), mert mindketten országjáráson voltak: Mátrafüreden, illetve Debrecenben.

A Jobbik elnöke Simicska Lajos Hír TV-jében azt állította, hogy nem jött létre megállapodás pártjaik között és az egész találkozó célja az volt, hogy Szél Bernadett és Hadházy Ákos rávegyék Vonát a baloldali pártokkal való együttműködésre.

„Az LMP irányába nyitottak vagyunk, kell is tárgyalni, hiszen sok rendszert, problémát rendbe kell tenni, és lehet, hogy a Jobbiknak és az LMP-nek közösen kell megtenni. A Jobbik ugyanakkor egyedül indul a választásokon, nem kíván együttműködni a XX. századi pártokkal és helyi szinten sem kíván megállapodásokat kötni„ – állította Vona Gábor.

A 888.hu teljes beszámolóját IDE kattintva tekintheti meg.

(888.hu, demokrata.hu)