A kisváros önkormányzata a két csoportban 24 gyermek elhelyezését biztosító bölcsőde megépítésére európai uniós pályázaton 200 millió forintot nyert; a kivitelezés a múlt év júliusában kezdődött, és határidőre, most fejeződött be. Az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: Emőd fejlődik, a településen az elmúlt években számos beruházás valósult meg. Rendőrőrs, mentőállomás, közösségi ház épült, önkormányzati intézmények újultak meg.

Hirdetés

Emőd a fejlődés útján van, a Szent István-i úton halad – hangoztatta Tállai András. Mint mondta, kettős ünnep van: augusztus 20-án Szent István királyra és az államapalapításra is emlékezünk. „Közigazgatási rendszerünk létrehozása első királyunknak köszönhető” – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a most átadott bölcsőde az egész települést szolgálja, nem csak az apróságokat, akik itt kezdik közösségi életüket. Az új bölcsőde a kormány politikájának is köszönhető, hiszen a kormány legfontosabb célkitűzése a családok támogatása, a jólét biztosítása számukra, a fejlődés megteremtése – tette hozzá.

Szintén pénteken adták át a bölcsőde mellett megépült ötszáz adagos konyhát és a nyolcvan férőhelyes étkezdét. Erre a beruházásra szintén pályázaton, több mint 262 millió támogatást nyert el a település, amelynek önkormányzata 40 millió forint önrészt biztosított a két létesítmény létrehozásához.

Korábban írtuk