A politikus koradélután közleményben reagált a történtekre.

"Tisztelt Állampolgárok! Kedves Hölgyem/Uram!

Úgy hiszem, az elmúlt időszakban megnövekedett általános gazdasági problémákra és társadalmi elkeseredettségre vezethető vissza az a ma hajnali támadás, amelynek során a családi házamat és szolgálati autómat ismeretlen tettesek felgyújtották. A hasonló szélsőséges cselekményeket nem csak politikai képviselőként, de családapaként és magyar állampolgárként is igen sajnálatosnak tartom. A brutális tettet olyan támadásnak gondolom, amely kizárólag egy szűk, agresszív csoport érdekeit szolgálhatja. A mai akciótól függetlenül folytatni szeretném azt a programot, amely mindenkor Esztergom és az ott élők érdekeit tartja szem előtt. Az elszomorító támadás ellenére is eltökélt vagyok, azt a politikát viszem tovább, amit a 2008. március 9-ei, a helyi kérdéseket is megfogalmazó, bizalmi népszavazáson az esztergomi voksolók több mint kétharmada támogatott.

A családomat és tulajdonomat ért mai támadás ügyében a rendőrség hivatalból nyomozást indított. Úgy gondolom, ma mind a politikában, mind a közélet más területén több elfogadásra, toleranciára, Magyarországon pedig több nyugalomra, a hasonló agresszív eseteket megelőző párbeszédre, konstruktív vitára lenne szükség.

Tisztelettel,

Meggyes Tamás

Esztergom város polgármestere,

a Fidesz országgyűlési képviselője"

A Fidesz is közleményt adott ki a hajnali események kapcsán, amelyben Cser-Palkovics András a tettesek kézre kerítésére szólítja fel a rendőrséget.

"Az elmúlt hetekben egyre gyakoribbá váltak a Fidesszel szembeni támadások és erőszakos cselekmények. A Szövetség Központi Hivatalánál elhelyezett gyakorlógránát, az V. kerületi pártirodát ért fenyegetés és a békéscsabai Fidesz-iroda elleni támadás után ma éjszaka ismeretlenek felgyújtották Meggyes Tamás esztergomi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő épülő házát és gépkocsiját. Tarthatatlan, hogy a politikai indítékból elkövetett támadások és bűncselekmények elkövetőit a rendőrség mind a mai napig nem derítette fel. Felszólítjuk a rendőrséget, hogy a közélet szereplőit ért támadások, fenyegetések indítékainak és elkövetőinek felderítése érdekében tegyen hatékony lépéseket, mert a jelenlegi rendőrségi eredménytelenség további bátorítást jelent az erőszakos cselekmények elkövetőinek.

Cser-Palkovics András,

a Fidesz helyettes szóvivője"