Fotó: MTI/Balogh Zoltán (archív)
Hirdetés

Menczer Tamás a magyar és a holland miniszterelnök között kibontakozó vita kapcsán azt mondta: a holland előterjesztés szerint valakik új, ködös szabályok alapján megmondanák, hogy melyik ország jó demokrácia és melyik nem. Egy új mechanizmus azonban így biztos nem elfogadható, azt alaposan meg kell tárgyalni – fűzte hozzá.

Mindez pusztán bosszú Magyarország migrációt elutasító politikája miatt – jegyezte meg az államtitkár.

A holland jogállamról szólva Menczer Tamás emlékeztetett arra, hogy Hollandiában tavaly több mint 300 antiszemita incidens történt; egy felmérés szerint az újságírók 60 százaléka kap fenyegetéseket; az utcán lőttek le egy ügyvédet, a közigazgatási bíróság elnöke pedig egy volt balliberális politikus.

Menczer Tamás leszögezte: nagyon jó, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, mert ha egy balliberális, Gyurcsány Ferenc, vagy valaki más lenne, akkor az ország politikai értelemben már „holland gyarmat lenne”.

Korábban írtuk

„A Momentum magyarellenes párt” – jegyezte meg az államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki párt európai parlamenti képviselői az Európa-ellenes populisták megfékezésére hivatkozva a holland álláspontot támogatják.