Budapest, 2020. december 18. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2020. december 18-án. Három nagy multinacionális, svéd tulajdonban lévõ vállalat döntött úgy, hogy Magyarországra újabb beruházásokat hoz, a cégek az 5,8 milliárd forint értékû fejlesztéseikhez a kormánytól 1,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak, ezáltal 7500 munkahelyet tudnak megvédeni. MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Szijjártó Péter hozzátette, a kormány a nagyvállalati beruházásösztönző programban járul hozzá a fejlesztésekhez. Az Autoliv Kft. az autóiparban támasztott biztonsági követelményekre reagálva még jobb biztonsági öveket, míg a Haldex Hungary Kft. olyan új típusú elektronikus fékrendszert fog gyártani a támogatás segítségével, amely növeli a tehergépjárművek biztonságos haladását. A Dometic Zrt., amely a hűtőgépek gyártásában volt úttörő világszerte, a mostani beruházásával még több hűtőgép előállításához alkalmas gépsorokat vásárol, mindez hozzájárul a vállalat export hányadának növekedéséhez is.

Mindhárom svéd vállalat a világpiac meghatározó szereplője a saját szegmensében – mondta a miniszter, kiemelve: az ehhez hasonló vállalati beruházási döntések világítanak rá arra, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik.

Korábban írtuk