Fotó: MTI/Vajda János

A településen a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében épül meg a kétmedencés tanuszoda több mint 626 millió forintból.

Szabó Tünde arról beszélt: az egészség megőrzésére a legjobb tevékenység a sportolás, azon belül is az úszás; emellett az úszás életmentő képesség. Éppen ezért a kormány úgy döntött, hogy a Magyar Úszó Szövetség közreműködésével elindítja az Úszónemzet programot.

Hirdetés

Kifejtette: ennek keretében minden óvodáskorú, valamint első és második osztályos tanuló megtanul úszni. A program szakmai felügyeletét a Magyar Úszó Szövetség látja el, ami biztosíték arra, hogy felkészült és elhivatott oktatók foglalkozzanak a gyerekekkel.

„A magyar testkultúra történetében” ez nagy vállalás, de óriási előrelépés is egyben. Ehhez infrastruktúrára van szükség, amihez kiváló lehetőség a tanuszodaprogram, amelyben a cigándi létesítmény is felépül – mondta Szabó Tünde.

Korábban írtuk

Juhász Roland arról szólt, hogy a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez, mert a sport megtanítja őket szinte mindenre, amire felnőtt korukban szükségük lehet.

Az új tanuszoda hazai forrásból épül meg, és a működtetés költségeit is az állam vállalja magára. Az 1300 négyzetméter alapterületű létesítmény előreláthatólag jövő év végére készül el, nemcsak az úszásoktatást, de az órák után a helyiek igényeit is kiszolgálja majd.

A cigándi beruházás része egy nagy országos programnak, amely az oktatás infrastrukturális feltételeit igyekszik megteremteni. Tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat és komplett iskolákat építenek országszerte a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztő Program keretében – mondta Juhász Roland.